Email:wuxichangfu@163.comВуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд

Вуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд

Тренд развоја трактора

У погледу производње и коришћења трактора, главни тренд развоја трактора је:

1, просечна снага се повећава. Без обзира на пољопривредне тракторе или индустријске тракторе, како би се побољшала продуктивност једне машине, просечна снага наставља да се повећава, али се стопа раста смањује. Северна Америка и Совјетски Савез су мање од људи, велика пољопривредна производња, већина употребе великих пољопривредних машина и опремљени одговарајућим високотлачним трактором. У општим земљама у развоју, мала и средња снага трактора су и даље доминантна, али просечна снага расте.

2. Код пољопривредних трактора, трактори на трактору имају апсолутну предност. Трактори се у многим земљама нису користили у пољопривредној производњи. У Совјетском Савезу, Италији и Кинези, још увијек се користе неки трактори за гајбу, али пропорција је у опадању. Код индустријских трактора, посебно булдожера, багера и других модела, тип госеничара и даље заузима апсолутну предност. Са повећањем снаге трактора, трактора са четвороточковним погоном се развија брзо. Примена хидрауличког управљачког уређаја може да реши тешкоће управљача ове врсте машине. Зглобно управљање може знатно смањити радијус управљача, што подстиче развој снажног четвороточкачког трактора. У циљу побољшања перформанси вуче и адхезије и пролазног капацитета у пољу за печење, варијанта малих и средњих трактора погон на четири точка такође се брзо развила у Јапану и другим земљама.

3. Све више пажње посвећено је сигурности, маневарству и удобности радног окружења трактора. Дизајн и израда добре кабине и разних инструмената не само да побољшају радне услове возача, осигуравају сигурност, већ и побољшавају продуктивност и квалитет рада.

4, серијализација, генерализација и стандардизација трактора и њихових компоненти су важне мере за олакшавање производње и употребе, смањивање производних трошкова и поједностављивање снабдевања делова. У циљу задовољења различитих потреба тржишта трактора са мање основних трактора, европске и америчке компаније за тракторе производе један или више производа. У Совјетском Савезу и другим земљама постоји национална јединствена серија спектра трактора, која се користи за вођење развоја производа производних погона. Основни модели развоја трактора имају два или више од два нивоа снаге, неке органске везе и одговарајућа варијанта, серија производа, могу направити производ између делова са највишим степеном генерализације, чиме се повећавају заједнички делови производње серија; или могу производити сличне делове у процесу са линијом у истој монтажној линији сличних делова и суседних нивоа трактора. Ово је веома корисно за потпуну употребу производних капацитета и смањење трошкова производње.

5. Примена хидрауличке технологије у тракторе постаје све опсежнија. Код савремених трактора, поготово за велике тракторе, скоро све главне делове управља хидрауличним уређајима, као што су квачило, мењач снаге, блокада диференцијала, кочница и управљач. Код неких трактора, подешавање седишта, отварање и затварање стаклених прозора користе хидраулички уређај. На неким тракторе се користи електронски систем хидрауличког управљања. Због погодности распореда управљачког прекидача, хидраулички цјевовод се може смањити на одговарајући начин и добиће више апликација у великим трактором.

6. Дугорочно насумично наизменично оптерећење неких делова трактора ће узроковати оштећења услед утјецаја на радну поузданост и животни век трактора. У циљу даљег побољшања квалитета производа, велике компаније за производњу трактора су уложиле више новца и радне снаге, производњу дијелова под различитим условима оптерећења, испитивањем микроструктуре и анализом стреса, припремом рачунарског софтвера заснованог на акумулацији великог броја експерименталних подаци, дизајн оптимизације. Ово не само да побољша квалитет производа, већ и скратити развојни циклус новог производа. Напредна предузећа за производњу трактора су примењена електронска компјутерска помоћна конструкција (ЦАД) за дизајн производа. Све је више пажње посвећено истраживању и примени оптималног дизајна.


Цопиригхт © Вуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд Сва права задржана.
QR Code
[[Html_Custom]]