Email:wuxichangfu@163.comВуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд

Вуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд

Радни принцип и начин одржавања Мултифункционалног Валкинг Трактора

Квачило је једна од важних компонената мултифункционалног шетачког трактора. Користи сила трења генерисана позитивним притиском два дела на површини да пренесе снагу, а његова трења је сразмерна позитивном притиску и коефицијенту трења. Величина повезана. У нормалним околностима, различити материјали имају различите коефицијенте трења, контактна површина је глатка и чиста, а коефицијент трења је такође различит; и што је већи позитиван притисак, веће је трење.

 

Дршка за кочницу вишенаменског шина се поставља у "затворен" положај. У овом тренутку, између лежишта ослобађања и полуге за отпуштање формира се одређени размак. Под дејством шест опруга квачила, плоча притиска, погонске плоче и активне плоче. Они се чврсто стисну заједно, стварајући силе трења које не клизе једни према другима. Када се котрљај ротира, снага се преноси на осовину осовине кроз плочу за фрикцију како би се осигурала нормална функција мултифункционалног шина за ходање.

 

Када се вишефункционални ходнички трактор спушта и ручица кочнице поставља у положај "искључено", вучна шипка погони канту за одвајање да се окреће под одређеним углом. Због спиралног нагиба између одвајајуће канџе и поклопца лежаја, лежај за одвајање је присиљен да се помери улево и одвоји. Лежај потискује полугу за отпуштање. Истовремено, други крај ручице за отпуштање помера вијак за подешавање и притисну плочу да се помери десно како би додатно оштрила опругу квачила. Стога, плоча притиска, погонска плоча и активна плоча губе притисак и стварају одређени јаз. У овом тренутку, мада шкрипац такође активира активни део да се окреће, не може се пренети на погонски део и прекинути напајање.

 

Када је склопка мултифункционалног шетачког тегљача у процесу ангажовања, ручица се треба постепено олабавити, а одвајање треба бити брзо и темељито, како би се избегло да квачило ради у полу-ангажираном стању. Када се вишенаменски ходнички трактор паркира, ручица мењача треба поставити у неутрални положај, а ручица квачила и кочнице поставити у "затворени" положај тако да се ослобађајући лежај заустави и ротира опругу квачила почетно стање да продужи животни век делова.

 

Да би се обезбедио нормалан рад квачила и продужио век трајања, обично је неопходно уклонити носач ослобађања након сваких 300 до 500 сати рада мултифункционалног шетачког трактора. Очистите га чистим дизелом како би га флексибилно. Ставите га у контејнер напуњен маслацем и загрејте га тако да раствор продре у лежај.

 

За делове мултифункционалне квачила трактора за спуштање, као што су кранови за одвајање и нагиби поклопца лежаја, увек их треба очистити чистим и напумпати или залијевати. Мала уљна рупа на одвајајућим канџама често треба да се укажу у уље за подмазивање. Поред тога, када се спојница склопи, активни дел треба поставити између два пратећа комада. Излазна страна матице за причвршћивање мора бити окренута од активног комада.

хттп://ввв.цхангфутрацтор.цом/


Цопиригхт © Вуки Цхангфу Трацтор Мануфацтуринг Цо, Лтд Сва права задржана.
QR Code
[[Html_Custom]]